Kirsi

Ensimmäinen oma koirani oli japaninpystykorva Putte  (Ceholm’s Yoko), jonka sain 12 vuotiaana. Liki 15-vuotisen elämänsä aikana Putte ehti elää rinnallani elämäni isoja vaiheita, teini-iästä siiheksi kunnes muutin pois kotoa – Puten kanssa tietysti. 

Hevosia ja ratsastusta olen harrastanut 8-vuotiaasta, mutta vasta -90 luvulla ostin vihdoin oman hevoseni, joka on vaikuttanut suuresti myös myöhempään elämääni koirien kanssa. Tämä hevoskauppa oli juuri se, jota ei koskaan saisi tehdä – ostin sairaan, vanhan (17v ostohetkellä) hevosen täysin tunnesyistä… Sain sen halvalla, se oli unelma ratsastaa, mutta lääkärikuluihin meni ensimmäisen 1,5 vuoden aikana vähintään 5 x ostohinta ja lisäksi minulla oli käsissäni hevonen, joka tuli päälle jos yritit mennä sen boksiin ja jota ei juurikaan voinut koskea ilman että potkuja ja hammasta sateli.  

Neuvot silloisella tallilla olivat pääsääntöisesti että sille on nyt vain näytettävä kuka täällä määrää ja omat ajatukseni siitä että kenties sillä on huonoja kokemuksia tai kipuja teilattiin. Apu saatiin kun Leena Kurikka kävi katsomassa hevostani ja avasi ajatuksiani siitä kuinka ymmärrän hevoseni ajatusmaailmaa ja sitä kautta pystyn kommunikoimaan sen kanssa paremmin. Hurraa! Kuinka paljon helpommin kaiken voi tehdä kun ymmärrämme toisiamme. Tästä hevosesta tuli minulle läheisempi kuin mikään muu sitä ennen ja saimme tämän rakkaan 'Huru-Ukkoni'  kanssa nauttia vielä kahdeksasta upeasta vuodesta yhdessä.   

Tiedonjanoni heräsi – jos hevosen kanssa on näin helppo pärjätä näin pienillä oivalluksilla siitä miten voimme keskenämme kommunikoida, haluan ehdottomasti päästä samaan koirien kanssa. Ensimmäinen etappi oli KIVA-team ry:n  Tunne koirasi –kurssi, josta aukeni taas täysin uusi maailma koiran mieleen. Sen jälkeen olen valmistunut koulutusohjaajaksi vuonna 2005 ja Ongelmakoirakouluttajaksi (OKKO)  vuonna 2007.  

Olen halunnut löytää mahdollisimman luonnonmukaiset keinot hoitaa sekä eläimiä että ihmisiä. Kaikki hoitomuotoni perustuvat siihen,että oma keho ja mieli aktivoidaan tai tasapainotetaan hoitamaan itseään.  Koirakoulutuksissa tavoitteenani on iloinen ja tasapainoinen koira, joka tekee asioita yhteistyössä sen takia että se on kaikkien osapuolten  mielestä kivaa ja mielekästä.

...........................................................

Onnen salaisuus
on VAPAUS
Vapauden salaisuus
on ROHKEUS